Guasha therapie

De Guasha therapie is een behandeling waar speciale olie op de huid word gebracht.

De olie gebruikt men enerzijds als bescherming, opdat de huid niet beschadigt en anderzijds in verband met de bestandsdelen van de guasha olie. Deze guasha olie bestaat uit diverse chinese kruiden. Elke kruid heeft zijn eigen werking ( ontspanning, ontgifting, warmte, enz ).

Op de plaats waar de olie is opgebracht begint de therapeut dan met een speciale steen te schrapen. De schraper is vervaardigd uit jade.
De huid word hierdoor rood en op plaatsen waar blokkaden ( afvalstoffen ) zijn verschijnen “bloeduitstortingen” ( Sha ) in de huid ( niet op de huid ) variérent van diep rood tot paars.
Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente of een chronische stagnering is.
Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer de blokkade is. Bij een normale conditie verdwijnen deze rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.
Doordat men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekend dat het lichaam weer gezond word. Het schrapen, samen met de werking van de olie, zorgt voor ontgifting van het lichaam.
Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken, om de afvalstoffen af te voeren.

Velen hebben deze behandeling al ondergaan in plaats van een massage en is absoluut niet pijnlijk. Guasha kan bij meer dan 400 klachten worden toegepast o.a. Alle pijnsyndromen, nek en schouderklachten, Hoofdpijnen en migraine, Rugklachten, Stress en burn-out, Reumatische klachten, Astma, Verteringsstoornissen, Stofwisselingsstoornissen, Hoge bloeddruk, Chronische vermoeidheid en bij veel sportblessures, enz.

Zoals we zien word guasha toegepast bij fysieke en mentale/psychische klachten, juist doordat er een betere doorstroming plaats vind van bloed en energie, omdat de afvalstoffen opgeruimd worden waardoor het zenuwstelsel beter gaat functioneren.

 

Logo Massagepraktijk Frans Gasseling site small

Social Media

Openingstijden

Behandelingen uitsluitend via afspraak.

Elzenhof 9
6911 CA  PANNERDEN

Contactmogelijkheden

Telefoon    :    +31 (0)316 37 13 33 
Mobiel   :   +31 (0)6 574 313 70
 gasselingfrans9@gmail.com
Contactformulier
Afspraak maken
Back to top